Lichaam en geest

Beter bewegen

Beter bewegen is een groep mensen, die op woensdagmorgen voor het plezier op een verantwoorde wijze met elkaar willen gymmen. We doen de oefeningen zoals in de fysiotherapie zouden kunnen worden gegeven o.l.v. een fysiotherapeut. We doen oefeningen staand, zittend en op de grond. Ons motto is: niets moet, alles mag!! Vooral geschikt voor mensen, die niet meer met de reguliere gym mee kunnen of willen doen. Wij hebben ongeveer 12 mensen in de groep en liefst niet meer, maar bij meer aanmeldingen gaan we in twee groepen.

Stoelyoga

Stoelyoga is geschikt voor jong en oud.

Het is een lichte manier van yoga, die bijvoorbeeld ook erg prettig is, als je met bepaalde klachten kampt, denk hierbij aan: chronische vermoeidheid; chronische pijn; gespannenheid; burn-out; herstel na ziekte; lichamelijke beperkingen.
Stoelyoga helpt je ontspannen en maakt je op een positieve manier weer bewust van je lichaam. Het geeft je de mogelijkheid om weer te kijken naar de bewegingsvrijheid die je wél hebt.
Net als bij de andere yogalessen is er bewuste aandacht voor ontspanning, ademhaling, verschillende houdingen en meditatie.

De yogalessen zijn op dinsdagmorgen.

Dammen of schaken

U kunt bij ons terecht op donderdagmiddag om gezellig een partijtje dammen of schaken te spelen.